Supa cu ceapă
Ingrediente
|
300 g ceapă
1 lingura făină
60 g unt
1 litru 1/2 supă de găină sau vită (concentrat sau de
casa) |
4 linguri smāntānă
150 g emmental sau caşcaval
Pâine pentru crutoane
sare, piper |
Se curăţă cepele şi se taie īn felii subţiri, se
călesc īn cratiţă cu untul.
Se prăjesc cepele forte īncet, ea să nu ardă.
Cānd sunt rumenit, se adaugă o lingură de făină, se
amestecă bineşi se lasă să se coacă 2 sau 3 minute
până făina se îngalbeneşte.
Se adaugă supa, se amestecă bine. Se condimentează cu sare
şi piper.
Se fierbe 30 de minute pe foc mic.Se
adaugă smāntāna şi se serveşte cu crutoane şi emmental.
|
|
Supa cu bere
Ingrediente
|
- Bere : 33 cl
- supă de găină (concentrat sau de
casa) : 2 litri
- Pâine : 250 de g
|
- smāntānă : unu pahar
- sare, piper şi
nucşoară
|
Se fierbe supa de găină .
Se adaugă berea şi pâinea.
Se fierbe 20 de minute.
Se mixează bine (ca pireul).
Se condimentează cu sare, piper şi un plic de nucşoară.
Se serveşte cu smāntāna.
|
Crumble
de miel cu mere
Traducere : Régine Le Guillou
pentru 4 persoane preparare : 30 de minute
Ingrediente |
pentru carne
: |
400 g spate de miel copt
150 g slănină afumată sau pastramă de porc
600 g mere reinete
50 g stafide |
2 linguri de calvados ( sau coniac, sau porto )
40 g unt
praf de scorţişoară
nucşoară
sare, piper |
pentru crumble : |
85 g făină
75 g fulgi de ouăz
|
|
Se amestecă faina cu puţină sare şi fulgii de ouăz.
Se adaugă untul în bucăţi.
Se freacă coca cu mână.
Se lasă să
se întărească
la rece o oră.
Se udă stafidele cu calvados pentru că
săse umfle.
Se taie mielul copt în bucăţi
mici.
Se scoate şoricile de porc apoi se taie mărunt.
Se curăţă de coajă merele să
se scot sămburii.
Se taie merele în lamele.
Se prăjeşte să se rumenească slănina fără unt. Se pune deoparte.
Se aruncă grăsimea.
Se înlocuieşte cu 40 g de unt. Se adaugă lamelele de mere să
se fierbe 10 mn.
Se amestecă cu cele două feluri de carne să
se adaugă stafidele. Se pudrează
puţin cu scorţişoară sănucşoară.
Se încalzeste cuptorul la termostat 6 - 7 (200
°).
Se etalează această preparaţie
în tavă.
Se acoperă coca să
se pune în cuptor aproximativ 25 de minute. Deasupra, coca trebuie
să fie bine rumenită să
crocantă.
Se serveşte cu salată verde. |
|
|