Supa cu ceapă Supa cu bere

 

Crumble de miel cu mere

 

Sommaire > Reţete > Aperitive şi felurii principale  


Supa cu ceapă

Ingrediente

300 g ceapă
1 lingura făină
60 g unt
1 litru 1/2 supă de găină sau vită (concentrat sau de casa)
4 linguri smāntānă
150 g emmental sau caşcaval
Pâine pentru crutoane
sare, piper

Se curăţă cepele şi se taie īn felii subţiri, se călesc īn cratiţă cu untul.
Se prăjesc cepele forte īncet, ea să nu ardă.
Cānd sunt rumenit, se adaugă o lingură de făină, se amestecă bineşi se lasă să se coacă 2 sau 3 minute până făina se îngalbeneşte.
Se adaugă supa, se amestecă bine. Se condimentează cu sare şi piper.
Se fierbe 30 de minute pe foc mic.retour au haut de la pageSe adaugă smāntāna şi se serveşte cu crutoane şi emmental.

 


 


Supa cu bere


Ingrediente

  • Bere : 33 cl
  • supă de găină (concentrat sau de casa) : 2 litri
  • Pâine : 250 de g
  • smāntānă : unu pahar
  • sare, piper şi nucşoară
Se fierbe supa de găină .
Se adaugă berea şi pâinea.
Se fierbe 20 de minute.
Se mixează bine (ca pireul).
Se condimentează cu sare, piper şi un plic de nucşoară.retour au haut de la page
Se serveşte cu smāntāna.









Crumble de miel cu mere

Traducere : Régine Le Guillou

pentru 4 persoane preparare : 30 de minute

Ingrediente
pentru carne :
400 g spate de miel copt
150 g slănină afumată sau pastramă de porc
600 g mere reinete
50 g stafide

2 linguri de calvados ( sau coniac, sau porto )
40 g unt
praf de scorţişoară
nucşoară
sare, piper
pentru crumble :
85 g făină
75 g fulgi de ouăz

 

  • 125 g unt moale
  • sare
Se amestecă faina cu puţină sare şi fulgii de ouăz. Se adaugă untul în bucăţi. Se freacă coca cu mână. Se lasă să se întărească la rece o oră.
Se udă stafidele cu calvados pentru că săse umfle.
Se taie mielul copt în bucăţi mici.
Se scoate şoricile de porc apoi se taie mărunt.
Se curăţă de coajă merele să se scot sămburii.
Se taie merele în lamele.
Se prăjeşte să se rumenească slănina fără unt. Se pune deoparte. Se aruncă grăsimea.
Se înlocuieşte cu 40 g de unt. Se adaugă lamelele de mere să se fierbe 10 mn.
Se amestecă cu cele două feluri de carne să se adaugă stafidele. Se pudrează puţin cu scorţişoară sănucşoară.
Se încalzeste cuptorul la termostat 6 - 7 (200 °).
Se etalează această preparaţie în tavă.
Se acoperă coca să se pune în cuptor aproximativ 25 de minute. Deasupra, coca trebuie să fie bine rumenită să crocantă.
Se serveşte cu salată verde.
retour au haut de la page



Index