Brownies "Schenkele"
Vafe cu dovleac Vafele lui Anna-Maria
"Crumble" cu mere Fursecuri cu scorţişoară
Chec cu nucă de cocos Cookies
Anemicul  

back


Sommaire > Reţete > Torturi, deserturi şi prăjituri

 




BROWNIES


Măsură=1 cană


Ingrediente

1 cană cu unt de masă moale ( tip B + smântână) sau margarină
1/2 cană cacao
4 ouă
2 căni zahăr tos
1/2 cană de făină
1 linguriţă de esenţă de vanilie
2/3 cană nuci în bucăţi ( facultativ )

Cuptorul se încinge la 177 de grade ( termostat aproape 5).
Se unge cu grăsime şi cu făină o tavă ( 22,5 x 28 cm ).
Se face un aluat din unt moale ( se d ă puţin timp la cuptorul cu microunde ) şi cacao.
Se adaugă zahărul şi ouăle ( se bat pe rând ) + esenţa de vanilie.
Se cerne făina şi se amestecă cu restul aluatului ( + nuca ).
Aluatul se aşază în tavă.
Se coace 25 de minute sau când mijlocul e uscat ( nu se coace prea mult ).
Se lasă să se răcească 30 de minute în tavă, după care se taie în cuburi.


Notă
Se păstrează într-o cutie ermetică. Sunt mai buni a doua zi.
Se pot acoperi cu înghe
ţată de vanilie şi frisca. retour au haut de la page





SCHENKELE



În alsacian se spune " mici coapsele " (sau coapsele doamnei!!!).
Sunt prăjituri de carnaval.


Este o reţetă de la bunica mea (din partea mamei) pe care o iubeam
mult.

Ingrediente

mamie


250 g zahăr - 5 ouă - 125 g unt - 500 g de făină - 125 g migdale măcinate


Se amestecă ouăle şi zahărul, se adaugă untul topit.
Se adaugă făina şi migdalele.
Se rulează bucaţi de aluat de forma unui deget.
Se prăjesc cu ulei ( fierbinte, aproape 3 cm ) pe ambele părşi într-o tigaie.
retour au haut de la page




Vafe cu dovleac

Ingrediente
- 500 g dovleac
- 4 ouă
- 1/2 l. lapte
- 300 g făină
- 75 g zahăr tos
- 100 g unt
- 1/2 plic praf de copt
- 3 linguri rom
- sare
- 150 g zahăr pudră

Pireu de dovleac

Se curăţă dovleacul şi se scot sâmburii.
Se taie cuburi şi se coace cu un pahar de apă şi 1 pliculeţ de sare aproape 20 de minute.
Când s-a copt,se strecoară şi după aceea, se pasează cu furculiţă.
Se lasă pireu să se scurgă în timp ce se prepară aluatul.

aluatul

Într-un bol, se amestecă făina, un pic de sare, zahărul, untul topit şi praful de copt.
Se separă ouăle.
Se adaugă romul şi gălbenuşurile. Se omagenizează bine.
Se căleşte laptele, să se adaugă cu dovleacul şi se amestecă tot.
Albuşul se bate şi se înglobează în aluat.
Se lasă să stea 1 oră.
Cu acest aluat se fac vafele, se presară cu zahăr pudră.
retour au haut de la page






Vafele lui Anna-Maria

Ingrediente pentru aproape 22 vafe


- 250 g zahăr
- 100 g unt
- 1/4 l lapte
- 3 linguri ulei
- 3 ouă
- 300 g făină
- 125 g amidon
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură lichior (facultativ)

Se amestecă galbenuşurile cu zahă
rul.
Se topeşte untul cu laptele şi uleiul, şi se adaugă cu la aluat.
Se adaugă lichiorul.
Se amestecă separat făina, amidonul cu praful de copt şi se adaugă la restul.
Se bat albuşurile şi se înglobează în aluat.


nota retour au haut de la page Se pot adaugă făina sau amidonul. Vafele sunt bune a doua zi, se pot încă în toaster.





"Crumble" cu mere


Ingrediente pentru 6 persoane
- 1 kg de mere
- 90 g stafide
- 3 linguri rom
- 1 lămâie (sucul şi 1/2 din coajă)
- 180 g zahăr tos
- 90 g unt
- 180 g de făină
- scorţişoară

În ajun :


Se curăţă merele şi se taie felii.
Se adaugă 90 g de zahăr, romul, sucul şi coaja de lămâie, şi stafidele.
Se unge cu grăsime o tavă şi se aşază tot compoziţia în ea.

A doua zi :


Înt-un bol, se amestecă restul de zahăr, untul, făina şi scorţişoara, şi se omogeneizează bine.
Cu acest aluat să se face bucăţele, se adaugă acesta peste merele din tavă.
Se adaugă nişte nuci de unt deasupra aluatului.


Coacere :
Termostat 6, 1/2 de oră.


Notă:
"Crumble" se serveşte rece sau călduţ în tavă. Se pot amesteca şi alte fructe cu merele ca bază : pere, fructe de pădure, vişine, prune, ananas…retour au haut de la page







Fursecuri cu scorţişoară

Ingrediente

250 g unt
250 g făină
150 g zahăr
3 ouă
scorţişoară


Se amestecă ouăle şi zahărul, se adaugă untul şi scorţişoara.
Se adaugă 125 de grame făină, se omogeneizează bine.
Se încinge cuptorul la250 de grade( termostat 8-9).
Se adaugă restul de făină.
Se unge cu făină o formă de tarte şi aluatul se aşază în tavă.
Se coace 10 minute la 250 de grade şi la 200 de grade 15 minute.
Se taie în formă de romburi după ce se scoate din cuptor.
retour au haut de la page







Chec cu nuca de coco


Ingrediente

1 cutie lapte dulce concentrat
1/2 cutie apă plată
3 ouă
125 g praf nucă cocos
ciocolata
Smântână


Se bat ouăle ca pentru omletă. Se adaugă laptele, apa şi nuca de cocos.
Se omogenizează totul.
Se pune într-o formă de chec.
Se coace 45 de minute, la cuptor termostat 5/6 ( 170 - 190 de grade)( se poate coace în baie de apă).
Se desprinde din formă.
Pentru ornat, se topeşte ciocolata şi smântâna ( + lichior de portocale ) şi se glasează totul.
Se mănâncă rece.

Notă: Se poate seveşta cu un sos de fructe de pădure sau o cremă englezească.retour au haut de la page





COOKIES

Măsură = 1 cană



Ingrediente
1 cană cu unt de masă moale( tip B + smântână) sau margarină
2 ouă
3/4 cană zahăr tos
3/4 cană zahăr din trestie
(sau 1 + 1/2 căni zahăr tos )
2 + 1/2 căni făină
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă sare
1 linguriţă praf de copt
2 căni cu bucăţele de ciocolată

Se amestecă într-un bol făina, praful de copt şi sare.
Separat, se amestecă untul, zahărul şi esenţa de vanilie.
Se adaugă ouăle pe rând.
Se amestecă aluatul cu făina puţin câte puţin şi se adaugă bucăţele de ciocolată în aluatul.
Cu o linguriţă, se fac grămăjoare mici pe tavă.
Se coace la 175 - 180 de grade, 9 sau 11 minute pûnă ce "cookies" sunt auriţi.
Se lasă să mai stea 2 sau 3 minute.


Notă : Se pot face "cookies numai ciocolată": în loc de 1/2 cană făină se foleşte 1/2 cană cacao. retour au haut de la page

 





Anemicul

Un Tort foarte bun cu o nume bizar... pentru că toate ingredientele sunt albe.

Ingrediente

4 albuşuri
165 g zahăr
80 g făină
80 g unt
80 g praf de migdale sau nuci (facultativ)

Se bat albuşurile spumă.
Se amestecă bine zahărul, făina, untul moale şi praful de migdale.
Se adaugă albuşurile cu aluatul.
Se pun într-o tavă unsă cu grăsime.
Se coace 30 de minute la termostat 5 (160 ° C).


Notă :
Ce faceţi cu albuşurile nefolosite ? Se pot pune la congelator, şi se folosesc pentru această reţetă.retour au haut de la page




index